10 van de beste muziekradiostations ter wereld

From WhatthehellamIagreeingto
Jump to: navigation, search

Adelaide's Three D is een opleiding voor iedereen die denkt dat Aussie indie begint en stopt op de Birthday Party. Het station, dat door vrijwilligers wordt gerund, draait prog, pop, rock, funk en andere muziek van inheemse artiesten en geeft veel zendtijd aan opkomend talent. dusty street sirius radio dj wikipedia De regel is dat 40% van de inhoud Australisch is, de helft daarvan Zuid-Australisch. Canberra's 2XX FM 98.3, gelanceerd in 1976, wordt beschouwd als een van een vorm, met veel Aussie muziek, van mensen tot metal, en het mengen van dit met goede programma's over inheemse muziek en traditie, LGBTIQ onderwerpen, geestelijk welzijn en een groot scala aan etnische programma's. https://liveonlineradio.net/ar/jimmy-fm Filippijnse, Chinese, Macedonische en Afrikaanse muziek wordt uitgezonden, met goed opgeleide DJ's die de meer unieke zaken toelichten.
Ontdaan van de duizelingwekkende visuals, kunnen Bollywood songs overdragend en teder zijn. Retro Bollywood laat mensen als Asha Bhosle, Geeta Dutt en Mukesh uit Bangalore horen. Muziek uit de gouden eeuw, tussen het midden van de jaren vijftig en de jaren tachtig, wordt gekenmerkt door soulvolle melodieën, zweverige strijkers en een samensmelting van westerse en Indiase klassieke elementen.
Als de genres verwarrend worden, neem dan een kijkje op het Britse label Real World voor een introductie tot 14 soorten en artiesten uit heel Afrika. Er zijn ziljoenen lokale radiostations in Mexico, en veel daarvan combineren inheemse klanken met buitenlandse rock en pop - maar de locutores, of presentatoren, hebben wel de neiging om veel te praten tussen stapels reclames voor betaalbare kip en kettingzagen door. Over de grens is Radio Campesina een betrouwbare bron van Latin pop, Tejano fusion en norteño tunes - zonder veel onderbreking.
Hits of Bollywood heeft twee livestreams - voor nieuwe en klassieke muziek - en wijdt shows aan bekende tekstschrijvers en zangers. Recentere Bollywood muziek heeft meestal een prachtige productie en rijkere orkestrale voorbereidingen. Duizenden radio-dj's zijn over de hele wereld in dienst om Engelstalige pop en rock te draaien. Als er voor hen zoiets bestaat als "wereldmuziek", dan is het wel REM en Queen. Absolute Radio 70s You See The Trouble With Me van Barry White Het Britse radiostation voor de jaren 70.
Het exploiteert FM-stations in acht Amerikaanse steden; ik ontdekte de Phoenix-verbinding als een van de beste. Maar er zijn nog veel meer radiostations over de hele wereld die muziek uit hun eigen cultuur draaien, vroeger en nu, mainstream en marginaal. Als het op virtuele reizen aankomt, is muziek waarschijnlijk de eenvoudigste en leukste manier om je hersenen uit Covidland te transporteren naar plaatsen die je hebt bezocht - of van plan bent te bezoeken - in levende lijve.
Absolute Radio 00s Do You Want To van Franz Ferdinand Het enige Britse 00s radiostation.
Van Lagos tot Nairobi tot Jo'burg, bijna alle die ik probeerde crashte, of de URL's waren ter ziele. Voor een auditieve tour van waarschijnlijk het meest talrijke continent voor actuele muziek, ga je naar Okay Africa, waar je een sampler vindt van liedjes uit Ghana, Nigeria, Oost-Afrika en Zuid-Afrika. Op Mixcloud kun je kiezen uit mooi samengestelde afspeellijsten met Zuid-Afrikaanse house, stampende Algerijnse raï en groovy Ghanese high life.